Champagne Collard-Picard
					Více než rodinná tradice
Vinařství Collard-Picard je výsledkem spojení dvou šampaňských rodin, které od roku 1889 pěstují révu na výjimečných terroirech Vallée de la Marne a Côte des Blancs. Láska k vínu se tu dědí už více než dvě století a s ní i umění vytvářet šampaňské s osobitým charakterem. Každá generace přidala své zkušenosti, cit pro detail i respekt k přírodě. Dnes vinařství spojuje tradici s moderním přístupem a vyrábí vína, která jsou opravdovým vyjádřením vášně a řemeslné dokonalosti.
Kde se jemnost potkává s velkolepostí
Šampaňská vína Collard-Picard čerpají svou výjimečnost z prestižních vinic Côte des Blancs, domova odrůdy Chardonnay, která vínům dodává jemnost a svěžest. Tu doplňuje ušlechtilý charakter vinic Vallée de la Marne, kde odrůdy Pinot Noir a Meunier přinášejí sílu a komplexnost. Olivier a Caroline Collard-Picard pečují o své vinice s respektem k přírodě – obdělávají půdu šetrně, podporují travní porost a usilují o přirozenou rovnováhu. Díky tomuto přístupu je vinařství hrdým držitelem certifikace vysoké environmentální hodnoty.
Pěstované odrůdy
Tato odrůda s bílými hrozny patří mezi nejrozšířenější vína na světě a je známá pro mnoho různých příchutí, které jsou dány konkrétním terroirem i vinařem. Původ Chardonnay je zahalen tajemstvím. Téměř jistě ale pochází z přírodního křížení. Je to smyslné osobité víno nadčasové elegance, které svádí svou dobře definovanou strukturou a příjemnou přímočarostí pití.
Pinot Noir je starobylá odrůda révy vinné s tmavými hrozny, která pochází z Burgundska. Vyrábí se z ní především červená a růžová vína. Výsledná vína jsou plná a velmi dobře se hodí k archivaci. Starší vína se podávají bez pokrmů, mladší se skvěle hodí ke zvěřině, drůběži nebo různým druhům sýrů.
Pinot Meunier je stará francouzská modrá odrůda ze 16. století, patřící k rodině Pinotů a tradičně používaná pro výrobu šumivých vín. Ve francouzském Champagne zabírá asi 30 % vinic, hlavně na chladnějších severních svazích. Vína z této odrůdy mají nižší obsah alkoholu a vyšší kyselost, jsou s ovocnými tóny a jemně kořenitá. Skvěle hodí k jehněčímu a vepřovému masu, pečené kachně, grilované zelenině či výraznějším sýrům.